Våra hundar

Våra samojedhundar

 

Zyklonens Return to Fantasy

"Texas"

Född 5 Juli 2017

Vår hanhund är en ståtlig och robust herre på ca 57 cm i mankhöjd och 29 kg. Han har en mycket lugn och trygg personlighet som finner sig i det mesta. Han älskar att få ligga utomhus, oavsett väder och vind, och hålla koll på sin omgivning. På grund av jaktinstinkt släpper vi honom inte gärna lös hur som helst. Han briljerar i viltspår och tankar finns om att meritera honom i det. Texas arbetar även bra i drag men är inte den snabbaste springaren, utan styrka och tålamod är hans bästa egenskaper. Han älskar sin familj och vill gärna vara med, men han är även mycket trygg i att lämnas ensam. Texas går bra ihop med både barn och andra hundar, även om han är lite mindre förtjust i vissa hanhundar. Bilåkning är inga problem. Bland det bästa han vet är att få hålla tass och bli kelad med. 

Texas har aldrig fått sämre kritik än Excellent de gånger han varit på utställning, både officiella och inofficiella. Han är både höftleds- och armbågsröntgad med godkända resultat för avel, samt ögonlyst utan anmärkning. 

Smeknamn: Mr Chill, Putte, Inochut, Bromsen. 

 


Lejonbols Prinsessa av Äppelblom "Sarek"

Född 20 April 2018

Vår tik är en smäcker och elegant dam på ca 52 cm mankhöjd och 22 kg. Hon är lyckan personifierad och är en mycket familjekär hund. Hon älskar att vara ute men ligger helst inomhus för att hålla koll på sin familj. Hon tycker om att vara nära och kryper gärna upp i soffan eller sängen och myser med sina tvåbenta familjemedlemmar, vuxna som barn. Sarek är en ledarhund som gärna håller sig främst i ledet. Det är en krutmaskin vid drag, med en enorm dragvilja. Hon är snabb och spänstig, enormt nyfiken och full av energi. Även Sarek har visst jaktinstinkt, men har inte samma sticka-iväg-benägenhet som kompisen. Sarek är mycket glad i allt och alla, människor som andra hundar. Bilåkning är inga problem.

Sarek har aldrig fått sämre kritik än Excellent och CK de gånger hon varit på utställning, både officiella och inofficiella. Hon är både höftleds- och armbågsröntgad med godkända resultat för avel, samt ögonlyst utan anmärkning.

Smeknamn: Tokfia, Tusselussan, Gasen. Zyklonens Golden Rainbow
"Gucci”

Född 10 April 2021

Ägare: Camilla Videhall Johdet
 
Gucci är en ståtlig herre på ca 59 cm mankhöjd och 27 kg. Han är mycket glad och positiv, älskar människor. Som den samojed han är, är han envis och har ett av- och påläge. Ena stunden lekfull och busig, i nästa sekund cool och kelig. Han är smart och lättlärd, viss jaktinstinkt finns också. Gucci har visat stor glädje att få dra och att arbeta. Han är också matglad :-) 

Gucci har varit på flera utställningar, både nationella och internationella. Han har fått flera Excellent samt några Very good vid bedömningarna. Han är både höftleds- och armbågsröntgad med godkända resultat för avel, samt ögonlyst utan anmärkning.